sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Hakua & esineitä

Meidän treenit ovat olleet nyt haku painoitteiset. Nonan kanssa kyllä aloiteltiin taas tokon muistelu Ponderalla ja aksaamassa käydään Pro Perrolla. Kisoihin pitäisi Nonan kassa taas lähtee yrittämään, joko mahduttais samalle kartalle molemmat. Treenit ovat kyllä olleet melko lupaavia etenkin aksassa.

Viikolla tehtiin Ruskalle palauttava reeni neljällä maalimiehellä. Pistot olivat suoria ja vaikuttaisi siltä, että Ruska muistaa taas edetä suoraan riittävän syvälle. Ruskan mielestä sillä olis voinut jatkua hommat vielä pidempään. :D Nonan kanssa tehtiin suoria pistoja ääniavulla. Ensin lähti liikaa etenemään alueelle ja kerran oli jo ollut maalimiehellä, kun huusin pois. No onneksi se löytyi kuitenkin kolmannella lähetyksellä. Ilmaisu jätettiin nyt pois, sitä on yritetty rakentaa metsään mukaan, mutta ilmeisemmin etsintä ei ihan vielä ole niin varmalla pohjalla, että ilmaisu lähtisi käyntiin kunnolla. Kolme viimeistä pistoa teki aika hyvin, eikä ollut oikeastaan mitään ongelmaa irrota sinne 70metriin. Pimeäkin vielä sopivasti oli tuloillaan, joten nenään oli syytä luottaa.

Viikonloppuna sitten käytiin tekasemassa uudet treenit. Ruskalle n. 200metrin rata, jossa oli viisi maalimiestä ja pari tyhjää. Ei ongelmia. Ruska teki just niin kuin suunniteltiin: otti maalimiehet suoran päästä, teki tyhjät hyvin ja ilmaisi moitteettomasti. Pari maalimiestä oli umpparissa, eikä nekään mikään juttu Ruskalle ole. Vähän alkoi näkyä lämmin keli loppupuolella, mutta ei se Ruskaa haitannut. Nonan kanssa tehtiin neljä maalimiestä. Mukaan otettiin myös ihan etenemistä,tulikohan sitä n.100metriä. Nonalla sujui todella loistavasti. Suorat oli taas ylisyviä, eikä Nonalla ollut niissä mitään ongelmaa. Hieno pieni!! Nyt meidän pitäisi rakentaa ilmaisu kunnolla valmiiksi kentällä. Tämä syksy ehkä keskitytään sitten etsintään maastossa.

Hakutreenien jälkeen käytiin illemmasta vielä tekemässä esineitä. Ruska on kyllä saanut esineisiin kivan motskan. Kolme esinettä löytyi hyvin 5 minuutissa. Nona se suorastaan tykittää esineillä. Meni ehkä pari minsaa, kun se oli kaikki kolme hakenu. Hyvin osaa Nona nenäänsä käyttää. Päivän positiivisin yllätys oli kuitenkin Nukka. Käytiin Nukan kanssa ensin kiertämässä ruutu liinassa. Merkkasi tällä matkalla jo yhden, joten annoin hakea. Sitten jatkoimme lähetyslinjalle ja laitoin Nukan ruutuun. Nukkahan on toki aina lähtenyt hyvin, mutta usein tehnyt stopin 15-20 metrin kohdalla. Esineetkin se kyllä löytää, mutta niiden palauttaminen on sitten toinen juttu. Nyt Nukka lähti todella hyvin ja eteni takalinjalle (ruutu ei ihan ollut täysmittanen) ja hetken kuluttua tuli takasin päin esineen kanssa. Palautus oli niin vauhdikas ja innokas, että ei meinannut riittää ylistyssanat minulla. Lähdimme Nukan kanssa vielä purkamaan ruudun ja samalla Nukka sai nostaa loput esineet. Nekin tulivat hyvin ilman mitään venkoilua. Joskohan me oltais saatu pahin paine pois esineiltä. Josko sitä uskaltais jäljelle kokeilemaan.

Viikonloppuun sisältyi myös omatoimiaksat. Ruska ja Nukka ovatkin nyt taukoilleet aksareeneistä pari viikkoa. Ruskalla alkaa taas löytyä into hommaan, Nukan kanssa saadaan edellen painia paineistumisen kanssa. Nonan kanssa ei oikeen edetty keppitreenissä toiveiden mukaan. Nona on alkanut sössimään keppien sisäänmenoa etenkin avokulmasta. Niistollakaan ei muista jarrata tarpeeksi, joten ei vaan taivu kakkosväliin. Keppejä pitäisi siis työstää, mutta ei näkkyy osata tehdä sitä. Yritettiin siis tarjoamisen kautta rakentaa keppien aloitusta, mutta homma kosahti siihen, kun koira ehdottaa kaikkea muuta kuin sitä mitä haluttais. Jotenkin Nona alkaa ottaa näissä tilanteissa tosi helposti painetta ja jumittaa, kun ei palkkaa tulekaan. Vaudin kanssa saatiin vähän parempi tatsi hommaan, mutta se tarkkuus kyllä kärsi. Keppien aloitus oli nimittäin ihan putken vieressä. Nona aloitti kepit kyllä oikesta välistä, mutta ei koskaan ehtinyt kakkosväliin, kun putki veti puoleen. :P Noh, treeniä treeniä..

Muutama syksyinen kuvatus:
Pohdiskellen

Pieni koikkeli hönökorva <3

Ruska rulettaa ruskaa.

Syksyn tuoksuja ilmassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti