sunnuntai 7. joulukuuta 2014

FI AVA Ruska

Tänään oli vuorossa meidän tämän vuoden viimeiset aksakisat. Suunnattiin aamusta kohti Joensuuta. Siitä sitä sitten päästiin itse hommiin. Starttasin Ruskan kanssa alkupäässä ja Nonan kanssa häntäpäässä, joten siinä riitti säheltämistä. 

Ruska palasi taas omaan huippudraiviinsa ja veteli hienosti kaikilta radoilta nollan. Meidän tuplanollat ensi kesän SM:iin on nyt ansaittu ja kaikki nollat kasassa. Hyppyradalla tultiin toiseksi. Ekalla agiradalla oli nollia sen verran rusaasti, että me oltiin vasta kuudensia. Tässä vaiheessa olin jo aika varma, että tänään ei voi olla se päivä, kun meitä lykästäis. Olin väärässä. Ruska veteli viimeisen agiradan todella hyvällä asenteella, mitä nyt jäi asumaan A:n alastulolle (pidetään sitä positiivisena ongelmana). Vasta palkintoja jakaessa sain kuulla, että tultiin tuolla radalla toiseksi ja että meille siirtyy SERTi, kun voittaja ei voinut ottaa vastaan. Siis SERTi meille!! Sehän tarkoittaa sitä, että Ruskasta tulee valio, IHAN OIKEA AGILITYVALIO!! Kyllä se minun luottotykki osaa. :)

Tuore valio.
Nonan kanssa radat sisälsivät paljon hyvää. Ne ei olleet enää mitään vääntämistä, vaan melko hyvän tuntuisia vetoja niitä oho kohtia lukuunottamatta. Hyppärillä Nona valitsikin renkaan, kun olisi pitänyt mennä kepeille. Toisella radalla imeytyi putkeen, kun piti juosta puomille. Tästä kartturille vähän noottia linjan tukkimisesta, vaikka aika keposesti se Nona sinne sujahti. Viimeisellä radalla sitten keppien aloitus ei onnistunut kovasta vauhdista, vaan Nona juoksi ohi. Laitoin koiran maahan, kun omat pasmat ei kestä sitä räyhäämistä, mitä Nona harjoittaa, kun tulee virhe. Siitä sitten hylky. Keppien jälkeen oli kohta, jossa edellisellä radalla mentiin A:lle, mutta nyt piti lähteä A:n suuntaan hypylle, joka oli takaakiertona. En tiedä miltä se meidän versio näytti, mutta mielestäni toimi hyvin. Noh, jatkettiin muutama este matkaa Nonan kanssa, kunnes A:lta neiti suihkasi ihan omalle kiertoradalle. Kiersi mutkaputken väärältä puolelta ja meni väärästä päästä sisään. Laitoin oikeasta päästä sisään ja olin laittamassa puomille, mutta Nonapa päättikin ampua putkeen. Puomin jälkeen ei omat pasmat enää pysyneet kasassa, kun yhtä aikaa huvitti ja ärsytti sinkoileva paimen. Tultiin sitten kävellen pois radalta. Mutta Nona oli hyvä, nyt vaan täytyy taas säätää oikeat kanavat käyttöön, että pysyy homma kasassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti