keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappuilua

Vappu vietettiin rauhallisissa merkeissä tai no tulihan sitä käytyä päivystyksessä paikkauttamassa kättä. Kahdeksan tikkiä sain vasempaan käteen, kun onnistuin sen lyömään lasin läpi. Tämä on näin jälkeenpäin jo melko huvittava juttu, mutta eilen se ei kovin naurattanut. Olin menossa nukkumaan ja lähdin vähän kiirellä päästämään koirat sisälle takapihalta, johon olin ne vähä aikaa sitten laittanut iltatarpeilleen. Siinä säheltäessä onnistuin jotenkin kompuroimaan saappaisiin, jotka olivat oven edessä. Tasapainon menetyksen seurauksena aloin ottamaan tukea takapihan ulko-ovesta, joka siis on ihan normaalia lasia osaksi. Osuin juuri siihen lasi osaan, joka poksahti kappaleiksi siinä vihreässä sekunnissa. Ensin tiedostin vaan lasinsirut oven edessä ja kauhea hätä tuli yrittää noukkia koirat sisälle, jouduin siis kantamaan. Kun olin saanut koirat sisälle tajusin, että käteen oli tullut haava, joka vuosi verta. No vesihanan alle huuhtelemaan samalla painaen kättä. Mitään sidetarpeitahan ei tietenkään ollut, joten vessapaperirulla paineeksi ja käsi ylös.Vähän ajan jälkeen pieni tarkastus haavaan osoitti, että en oikeen millään saa sitä itse paikattua. Haava alkoi kämmenenstä ja meni ranteen sisäpuolelle, ei kovin syvä, mutta lihas oli tullut näkyviin. Eipä sitä auttanut muu kuin soittaa 112, kun kello läheni jo yhtä ja tilata hoitajat kattomaan ja paikkaamaan haava. Apu tuli nopeasti paikalle ja he katsoivat haavan läpi ja totesivat sen tarvitsevan tikkejä. Siitä sitten taksilla kohti päivystystä, joka oli siihen aikaan yöstä Iisalmessa. Päivystyksessä ei ollut onneksi ruuhkaa, joten tikit saatiin paikalla melko sutjakkaan ja olokin alkoi vähän puudutusaineen myötä helpottaa. Kotiin takaisin ja sitten vihdoin nukkumaan.

Mutta se vapun vietosta, ja sitten takaisin asiaan. Kävimme korkkaamassa hakukauden viime sunnuntaina. Ruska pääsi hieman muistelemaan hakuilua teemanaan ilmaisu. Aloitettiin helpolla: kaksi ukkoa etunurkkiin. Työskenteli hyvällä asenteella ja ilmaisut tuli juuri niin kuin pitääkin. Nona pääsi myös vähän tutustumaan uusiin ihmisiin. Olin ajatellut, että Nona voisi aloittaa ihan vaan leikkimällä, mutta ujopiimä iski, eikä leikki nyt ollutkaan niin jee. Otettiin vielä Nonalle viimeisenä pieni leikkipätkä, joka sujui jo selvästi paremmin. Mutta nyt uusien ajatusten kanssa seuraaviin reeneihin.

Alkuviikko ollaan vietetty hiljaiseloa ja käyty haistelemassa kevän tuoksuja metsässä. Vähän on otettu tokoilua lenkkien yhteydessä ja Nonan kanssa aloitettu opettelemaan ilmaisua. Ajatuksena on saada Nona haukkuvaksi, mutta toki koiran kukaan mennän. Jos näytää siltä, että haukkuilmaisu ei Nonalle sovi, niin sitten vaihdetaan.

Kävimme nauttimassa mukavasti vappusäästä kameraa ulkoiluttaen. Minun kamera on vaan ihan peruspokkari, joten laatu on sen mukaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti