perjantai 2. elokuuta 2013

Näyttökokeessa

Pyörähdimme Nonan kanssa Pohjois-Savon nuorten koirien toko-ringin näyttökokeessa. Sain jonkun aivopierun ja ilmoitin meidät mukaan. Sitten tuli juoksut ja ja..seliseli. Ei me oikeen saatu sitä parasta mahdollista suoritusta, mutta eipä se ihme, kun mitään häiriöitä ei oikeen ehditty harjoittelemaan, kun Nonan mieliala seikkaili siellä sun täällä. Tuolle on nyt viimeisten viikkojen aikana ollut aika haastavaa löytää sopivaa palkaa, kun välillä tuo sylkee namit pois, eikä kehtaa työskennellä niiden eteen, kun puolihuolimattomasti vaan. Sitten taas jollain lelulla menee jo vähän yli ja esimerkiksi seuraamisessa lähtee poikittamaan. Ylipäätään en oikein ole päässyt tuon neidin pään sisään kunnolla. Välillä se oikean viretilan löytäminen on tosi toivotanta ja välillä neiti taas esittää juuri sitä mitä tahtoisin, yleensä toisin muualla kuin treenitilanteessa. Palkattomuus on kyllä vielä vähän liian hankalaa, etenkin häiriöissä, joten sitähän sitten ite jännittää vähän kaikkea.

Mutta niin..itse kokeeseen. Me olimme viimeisiä, kun oli ne juoksut. Ehdimme vähän aikaan pyöriä kentän reunalla, tosin hyvin kaukana kaikista, ettei vaan häirittäis ketään. Paikallamakuu oli niin kuin alokas luokassa. Tämä sujui oikeen hyvin siihen asti kuin piti ottaa loppuperusasento. Nousi ehkä neljännellä käskyllä, kun jäi katselemaan naapuria (noh, ne olivat aika päteviä). Tässä vaiheessa en tietenkään tajunut, että olisi ehkä kannattanut jättää vaan maahan kahden käskyn jälkeen. Pikainen palautus maahan ja siitä perusasento. Toimi nyt hyvin. Sitten pyrähdimme kehän ulkona yrityksenä viritellä koiraa, kun meinasi hajut vaan viedä. Seuraamaan lähtiessä tiesin jo, että jää haahuilemaan. Eka pätkä oli vielä ihan kohtalaista, sitten käännös vasempaan ja minä en saa jalkojani taas käännettyä kunnolla. Potkasen koiraa ja se vähän herpaantuu, hitaaseen kävelyyn sain jotenkin mukaan. Käännös oikealle tietenkin falskaa ja täysikäännös aika fletku. Pysähdyksessä ottaa ihan hyvän perusasennon. Nyt vähän parempi käännös vasemmalle, mutta suoralla laahaa ties missä (ilmeisemmin ei ihan hirmu kaukana). Juoksussa taas vähän paremmin mukaan. Viimeinen suora aika lailla ilman kunnon kontaktia ja viimeisessä täysikäännöksessä jää jälkeen ja jättää väljäksi. Perusasento vinoon ja eteen. Käytin varmaan käskyjä siljoona kappaletta, kun se kontakti tuntui olevan ihan outo juttu. Ei se kuitenkaan lähtenyt yhdenkään tuomarin luokse, vaikka aika läheltä mentiin. Seuraavaksi luoksetulo. Vähän haahuilua ennen alkua. Jää istumaan, mutta katselee taakse, kun käännyn koiraan päin. Pitää rykäistä, että edes muistaisi minut. Lähtee kutsusta ja tulee sivulle, mutta hyvin veltosti, kuitenkin ilmeisemmin laukalla. Koitin kehua ja innostaa, vähän nosti virettä ja meinasi sinkoilla jonnekin kentän toiseen päähän. Piti käskyttää mukaan ja latistui. Nyt noutokapulan pitäminen. Nona aika velttona perusasennossa, mutta ottaa kapulan ja mielestäni pitää sitä ihan kivasti. Irroittaa käskystä ja tästä kunnon kehut. Vähän taas innostuu ja meinaa lähteä seikailemaan, mutta pysyykin mukana. Hypylle vielä viimeiseksi. Meidän vapaavalintainen liike oli siis alokas luokan hyppy. Nona sivulla ja ehdin vastata liikkurin valmis kysymykseen, niin karkaa hypylle. Ei ehtinyt hyppäämään, kun kutsun takaisin sivulle. Siitä käskyllä hyppää ja muistaa seisoa. Perusasentoonkin tuli.

Paljon virheitä sekä minulla että koiralla, mutta meno oli aika lailla sitä mitä odotin. Paikallamakuu oli kuitenkin mukavan levollinen, vähän vaan katseli muualle. Seuraaminen oli aika hirveää, ei yhtään kunnon pätkää tullut. Muutenkin oli vähän viretila ties missä, enkä saanut kehuilla tai äänellä palkattua kunnolla. Sellainen tekemiseninto puuttui täysin, enkä tiedä olenko vaan niin huono kouluttaja, että en saa tuota viretilaa kuntoon. Okei, joudun myöntämään, että olen laiska harjoittelemaan, mutta asiaa ei yhtään auta se, kun yritän reenata, niin aika menee siihen, että saisin edes pienen pätkän tehtyä kunnon vireessä. Tämä koskee oikeestaan kaikkien kohdalla. Ruskalla alkaa pikkuhiljaa olemaan jo ihan hyvä viretila, mutta Nukan ja Nonan kanssa ollaan vähän kuutamolla. Kai minussa on joku juttu, kun olen saanut kaikille opetettua huonon viretilan. Ehkä minun vaan on parempi uskoa, että toko on joillekin vähän taitavammille tarkoitettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti