keskiviikko 21. elokuuta 2013

Näytelmää ja muuttohommia

Elokuun alussa pyörähdin Iisalmen KV näytelmissä. En ollut ilmoitellut omia kehään, mutta sijoitustyttö Valla debytoi junnuluokassa. Lähdin matkaankin vielä ilman koiran koiraa, sillä Nukalla ja Nonalla oli vielä juoksut menossa, enkä kehdannut viedä niitä sinne tyrkylle. Valla oli sopivasti tiputtanut karvansa näytelmiin, mutta eniten jännättiin kyllä tuomiota hampaista. Vallan purenta on edelleenkin hieman epätoivottu, mutta parempaan suuntaan on koko ajan menty. Pari etumaista hammasta ovat vielä aavistuksen alapurennassa, muut etuset aikalailla tasana. Kehässä Valla kyllä käyttäytyi mukavasti, vähän ujosteli tuomaria (Pekka Teini) ja tuomari tahtoi tutkia hampaita hyyviin tarkasti. Iso yllätys kuitenkin tuli, sillä Vallalle näytettiin keltaista korttia..siis H. Tuomari oli todennut hampaat lopulta ristipurennaksi, mutta sanonut, että joillakin hampaat voivat vaikuttaa arvosteluun. Itse kyllä odotin sitä hylkyä, joten H oli oikeen kelpo tulos. Arvostelu oli ihan koiran mukainen.
Valla esiintymässä
Omien karvakamujen kanssa ollaan oltu pakosalla remonttia, sillä uuteen kämpään ei päästykään muuttamaan niin kuin piti. Noh, päästiin tuttavien luokse maalle, jossa oli omaa pihaa ja kivat ulkoilumaastot. Muisteltiin hieman jälkihommia ja olihan meillä siellä ihan "oma" tokoilukenttä, jossa kävimme hieman puuhastelemassa. Ruskan kanssa on yritetty tehdä tottista. Kävimme myös reenaamassa esteitä ja ampumista. Seuraamisen ampumisessa jäi kattelemaan taakseen (ampuja oli takana). Annoin molemmilla paukuilla lisäkäskyn. Tehtiin koko kaavio välipalkoilla. Seuraaminen oli aika hirveää, ampuminen selvästi sotki ajatusta, vaikka ei Ruska sitä mitenkään säikähtänyt. Jäävät teki ihan hyvin, vähän veltoltahan se vaan näyttää, eikä yhtään vietikkäältä. Luoksetulo palkkaa kohti. Lähti hyvin, tuli laukalla, mutta hidasti raville. Huono siirtyminen perusasentoon. Noudot meni aika kivasti, selvästi hieman nousi niistä ja esteet sujuivat mennen tullen, vaikka A:lla heitin kapulan vinoon. Noudoissa meillä on vaan edelleenkin pieni kapula käytössä ja kyllä noita esteitä saisi enemmän reenata. Eteenmeno meni vähän pepulleen, kun avustaja vei palkan sinne ja Ruska alkoi sitä sitten etsimään. Eka käskyllä meni puoli-istuvasti maahan, toisella vasta kunnolla alas. Ampumista pitäsi reenata paaljoon enemmän. Paikallaanolossa jäin ampumisten ajan viereen ja nyt ei värähtänytkään paikaltaan, kun näki ampujan. Paljon siinä olisi tekemistä vielä.

Viime viikonloppuna pyörähdimme Vieremällä jälkeilemässä. Kuten vähän aavistelin Nukka vetää jälkeä paremmalla asenteella kuin Nona. Nukan kanssa saatiin "lupa" lisätä haasteita ja pituutta, Nonan kanssa pitäisi työstää tunnetilaa paremmaksi. Eteenpäin on kuitenkin menty. Josko tässä vielä ennen lumia ehtisimme viedä asioita vieläkin eteenpäin. Nukalle tuo jälkeily sopii kyllä oikeen hyvin, kiva oli löytää sillekin mieluinen laji. Jälkeilyn jälkeen suuntasimme Vallan ja Vallan laumalaisten kanssa lenkille. Ensin otimme hieman hakuilua muistutukseksi.

Tällä viikolla olemme pyörähtäneet pariin otteeseen Kuopiossa. Maanantaina alkoi Nonan kanssa kontaktikurssi ACE:lla. Jospa saisimme hiottua kontaktit kuntoon kurssin aikana. Näin ekalla kerralla Nona sai ihan hyvin ideasta kiinni. Keppejä ollaan Nonan kanssa työstetty ohjureilla ja ne alkavat sujumaan ihan kivasti reenikertoihin nähden. Tiistaina kävimme Ruskan kanssa lappalaiskoirien tokokoulutuksessa. Ruska teki juttuja ihan kivalla asenteella, mitä nyt haukkui ihan liikaa. Nyt minulla on hieman ongelmana, että en kehtaa oikein puuttua tuohon haukkumiseen, kun se on vähän opetettu juttu ja Ruska on selvästi paremmassa vireessä, kun saa haukkua. Ei Ruska liikkeiden aikana hauku (ainakaan vielä), mutta muulloin kyllä. Saatiin luoksetuloon ihan hyviä ohjeitä ja ehkä vähän reenimotivaatiotakin. Kaukot olivat sitten näkkyy ihan surkeat, eipä meillä ole ollut kunnon kriteeriä siitä, minkälaisia niiden pitää olla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti