sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kisakauden korkkaus

Niin koitti taas hetki, kun meillä alkoi kisakausi. Tällä kertaa suunnattiin Ouluun Spkl:n valjakkohiihdon sprintin SM-kisoihin. Sunnuntaina jatkettiin sitten vielä hiihtohommia normimatkalla (5km).

Kylläpä se taas osasikin jännittää tänä viikonloppu, vaikka Nona on kyllä ollut treeneissä huikean hieno ja kuntoakin on rakennettu. Keskiviikkona saatiin poikkeuksellusesti käydä ottaa viimeistelytreenit. Se oli hyvin pikainen kahden kiekan (1,7km) rynnistys treenikaveri Muikun kannoilla.

Torstaina käytiin vielä vetää aksaa ProPerrolla. Nona teki varsin kivalla sykkeellä hommia, kunhan ohjaaja muisti toimia itsekin. Alkuun oli ihan pienesti hankaluuksia putki-puomi erottelussa, kun ne oli oikeasti ihan kiinni toisissaan ja putki vielä oikeen tyrkyllä. Pienen opettelun ja vahvistamisen jälkeen toimi sikahienosti. A: n kontakti oli vähän hintsu ja jonkun kerran loikkaili. Pöh! Nyt on alkanut yleistymää tuo A:n roikasut. Ja vasta se oli niin hieno.

Perjantaina sitten matkustettiin Ouluun. Nonalla oli kunnon lepopäivä eli lenkitki oli aika minimissä. Lauantaina koitti sitten h-hetki. Ruska ja Riipi pääsivät päivähoitoon Ruskan entiselle omistajalle. Päivä sujui Nonan kanssa ilman ongelmia ja Nona teki kaikkensa enkä minäkään onnistunut suoritusta pilaamaan. Tästä hyvästä saimme taas juhlistaa sprintin SM-kultaa sekä uutta titteliä VKM-16!! Aika huikean hienoa kyllä. Vauhtia viime vuodesta ollaan saatu lisää, sillä oltiin Nonan kanssa nopeampia kuin B- ja A-luokan koirat (naisissa).

Sunnuntaina sitten kisailtiin vähän pitempää matkaa. Yön aikana oli tullut lunta joitain senttejä, joten paana oli melko pehmeä. Vähän jännitti pystyssä pysyminen, kun oltiin vuorossa loppupäässä. Maaliin päästiin kuitenkin oikeen hyvällä ja ehjällä suorituksella. Ohituksia tehtiin kolme, jotka sujuivat hyvin. Ohitettavat antoivat hyvin tilaa ja Nona painoi ohi hienosti. Tulokset kertoivat mukavaa sanomaa: voitettiin oma sarja (Naiset C) hienolla ajalla. Toiseksi tullut jäi meistä 45sekunttia. Kyllä se on vaan uskomattoman hieno juoksija tuo Nona. Viikonloppu meni siis melkoisen täydellisesti.

Tässäpä kultamitalisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti