Ruskaroihun kennel

Ruskaroihun kennelnimi on myönnetty minulle 2012. Toivon, että Ruskaroihun nimen alle syntyisi lapinporokoiria, jotka ovat rodunmukaisin ominaisuuksin varustettuja niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Tutustuin lappalaiskoiriin ensimmäisen oman koirani suomenlapinkoira Taikan myötä. Taika tuli minulle 3-vuotiaana kodinvaihtajana, joka ei tullut toimeen toisten koirien kanssa. Taikan kanssa kuitenkin lähdimme yhdessä tutustumaan erilaisiin koiraharrastuksiin ja Taika sai minut kiinnostumaan kotimaisesta paimenkoirasta. Niinpä ensimmäinen lapinporokoira Ruska muutti meille 2010 ja niin alkoi myös Ruskaroihun tarina.

     


Arvostan itse porokoiraa, jolla on alkuperäiseen käyttötarkoitukseen soveltuva luonne, terveys, rakenne ja ulkomuoto. Lapinporokoira on mielestäni varsin toiminnallinen ja aktiivinen rotu, jonka kanssa voi harrastaa lähes lajia kuin lajia. Ihmisen kanssa yhdessä tekeminen on hyvin tärkeä ominaisuus paimenkoirassa, joten pidän myös arvokkaana koiraharrastustuloksia . Lapinporokoira kaipaa hyvän peruskoulutuksen sekä tarvitsee runsaasti ulkoilua, etenkin nuoret yksilöt. Pelkällä liikunnalla ei lapinporokoiraa väsytetä, vaan myös muu aktivointi ja toiminta on hyvin tarpeellista, jotta lapinporokoira olisi yhteiskuntakelpoinen koirakansalainen.

Kasvatustyössä pyrin suunnittelemaan yhdistelmät huolellisesti. Tahdon panostaa yhdistelmiin, joissa vanhemmilla on erinomaiset luonteet sekä hyvä terveys. Pyrin säilyttämään lapinporokoiran liioittelemattona peruskoirana, jolta löytyy työskentelyintoa ja -halua.
Kasvattajana toivon, että meiltä lähtevät pennut tullaan terveystarkastamaan, sillä tavoitteeni on kasvattaa terveitä koiria. Ilman tutkimuksia en valitettavasti tiedä olenko tavoitteessani onnistunut. Toivoisin myös, että kasvattini pyörähtäisivät mahdollisesti näyttelyissä kerran tai kaksi sekä osallistuisivat Porokoirakerhon järjestämään taipumustestaukseen poroilla.

-Emilia S.-


Olen jäsen: Suomen Kennelliitto, Lappalaiskoirat, Suomen Bordercolliet & Australiankelpiet, Suomen Belgianpaimenkoirayhdistys, Porokoirakerho, Iisalmen seudun käyttö- ja seurakoirat.

Suorittamiani koira-aiheisia kursseja: Kasvattajan peruskurssi 2009, Agilityn koulutusohjaajan peruskurssi 2011, Hirvenhaukkukokeiden palkintotuomarikurssi 2012 (HIRV, HIRV-J, KARH), Operantin ehdollistamisen workshopit 2015-2016: kanakurssi I: eläinkoulutustekniikat ja erotteleva vahvistaminen 2015, kanakurssi II: vihjeen liittäminen ja ärsykekontrolli 2016.


Seuraavat pentusuunnitelmat 2020 Riipille ja Nonalle.

Riipi on suunnitelmissa astuttaa keväällä tai syksyllä 2020. Riipille sulhoksi on kosittu Repoa (Suopunkitytön Pienarin Napakymppi).


Meille mahdollisesti suunnitelmissa myös bordercollien pentuja keväälle 2020.
Lisätietoja tulossa, kun suunnitelmat varmistuvat.


Meiltäkö pentu?

Jos sinulla mahdollisesti kiinnostaa lapinporokoiran pentu ja olet mielestäsi rakastava, aktiivinen ja lapinporokoiran arvoinen koti, niin otathan rohkeasti yhteyttä:Kerrothan itsestäsi ja aiemmasta koirakokemuksesta sekä siitä miksi juuri lapinporokoira sopisi sinulle. Kerro myös millaista koiraa haet ja millaista elämää koirallesi suunnittelet.
Pennut etsivät aktiivisia koteja, joissa on intoa perehtyä lapinporokoiran sielunmaailmaan sekä hyvään sosiaalistamiseen ja tapakasvatukseen.

Pennut myydään rekisteröityinä, sirutettuina, useaan kertaan madotettuina ja terveystarkastettuina. Pennut kasvavat kotioloissa ja saavat käyttöönsä virikkeellisen kasvuympäristön. Pentujen kanssa totutellaan erilaisiin alustoihin, ääniin, ihmisiin ja ympäristöihin sekä harjoitellaan autoilua.

Pentujen mukaan tulee kattava pentupaketti, pentuinfo sekä tietysti kasvattajan tuki. Voin myös liittää tulevat omistajat Lappalaiskoirat ry: hyn sekä/ tai Porokoirakerho ry:hyn. Tuen ja kannustan tarkastamaan pentujen terveyden heidän kasvettuaan sopivaan ikään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti