Riipi

lapinporokoira
Ruskaroihun Rytingin Riipi "Riipi"
FI47378/15

Riipi 8vk
Emä:FI AVA HK3 Ruska
Isä: Soidinahon Vauhti-Hiace
Synt. 01.08.2015

Terveys:
Lonkat: A/A (indeksi 98)
Kyynärät: 0/0
Selkä: LTV0, VA0, SP0
Silmät ei perinnöllisiä muutoksia -18
Pompen terve (vanhempien tulosten perusteella)
PRA-prcd terve
DM terve
CMR3 kantaja

Luonnetesti +86, laukauskokematon
9.9.2017 Iisalmi
tuomarit Hynynen Reijo & Kerkkä Jorma
Riipin luonnetesti

Riipi jäi kotiin kasvamaan, koska en vaan voinut olla jättämättä Ruskan pentua. Riipi oli pentueen pienimäinen ja jäikin oikeastaan meille, koska se oli niin pieni ja sievä. Toivon, että Riipistä kasvaisi emänsä veroinen Suuripieni Persoona ja harrastelukaveri.

Tulevaisuuteen olemme kaavailleet agilityä ja PK-lajeja, mutta kasvetaan rauhassa ensin ja panostetaan yhteistyöhön. Riipi on osoittanut olevansa varsin kiva ja yhteistyöhaluinen koiranalku. Riipillä on hyvä ruokahalu, taistelutahto ja keskittymiskyky. Leikkiminen on Riipistä varsin mukavaa ja tämä pieni kettytyttö tykkää lelun jahtaamisesta. Reaktiivisuus ja haukkuherkkyys ovat vähän olleet haasteita tietyissä oloissa, mutta niidenkin kanssa olemme jo edenneet toivottuun suuntaan. Mahottoman energinen ja jaksava nipsukoira tämä neiti kyllä on, vaikka kotioloissa rauhoittuminen onnistuu jo hyvin.1v.
Riipillä oli jonkun verran pidättäytyväisyyttä uusia ihmisiä tavatessaan, vaikka tämä on jäänyt kasvaessa pois ja neiti käy vieraatkin moikkaamassa reippaasti. Riipi on koira, joka oppii varsin nopeasti asioita, mutta kaipaa selkeästi varmuutta. Riipin ärsyttävin piirre on äänenkäyttö, joka siellä paimennusommissa on ollut oikein hyvä, mutta arjessa ei niin kiva asia. Riipi on mahdottoman omistajauskollinen ja sitä onkin helppo ollut pitää vapaana, sillä neiti ei omaa riistaintoa.

Riipi keväällä-17

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti