perjantai 30. kesäkuuta 2017

Kesämenoja

Kesä on jo pitkällä, vaikka nyt hetkeen taas ei ole lämpöä ollutkaan. Lappalaisille tämä tietenkin sopii vallan mainiosti, mutta uimaan ei olla tohdittu lähteä, kun meidän uimamaisteri Nonakin on majaillut hoidossa.

Kesäohjelmaa ei ole juurikaan ollut koiraharrastusten osalta, mutta pennut ovat saapuneet tilatusti. Pikku piltit syntyivät perjantaina 16.6. ja ovat juuri pari viikkoa vanhoja. Tällä hetkellä opetellaan kovasti kävelemään, ihmetellään avauvia näkymiä sekä höristellään äänille. Pienistä tissitakiaisista alkaa kuoriutumaan koiranalkuja ja välillä joku yrittää jopa sanoa "hau".

Pentujen tähän maailmaan tulo sujui onneksemme ongelmitta, vaikkakin edellinen yö jännättiin jo kovasti tapahtumia. Lämmöt nimittäin laski keskiviikko iltana. Ensimmäinen piltti saapui kymmentä vaille kahdeksan perjantai aamuna ja viimeinen kahtakymmentä vaille kaksitoista. Pentuja tuli yhteensä kuusi, joista viisi oli narttuja ja yksi uros. Työnimikseen piltit saivat huippuimet. Virallisia nimiä vähän vielä työstetään, mutta Onnen Tunteet - teemalla mennään.

Tässäpä kuvat pikku pilteistä:

Ensimmäisenä syntynyt Eve, narttu

Toisena tullut musta tyttö Saana
Kolmantena tullut uros Levi


Neljäntenä saapunut Etna, narttu

Viidentenä tullut Kea, narttu

Kuudentana ja viimeisenä saapunut Halti, narttu

Pentujen ollessa vielä pieniä ei olla juurikaan pörräilty missään harrastuksissa. Toukokuussa käytiin Riipin kanssa kuitenkin paimennuskurssilla Koiranotkon tilalla. On meillä vielä paljon opittavaa, että osaisimme kuljetella lampaita haluttuun paikkaan yhdessä. Riipille oli todella hankalaa jäädä tasapainoon yksin. Poispäinkuljetuksella se taas työsti laumaa todella hienosti. Jatkamme opintoja vielä heinäkuussa, koska tuo pieni eläin on välillä ihan liian ajattelevainen. Yhdellä kerralla pääsimme myös pentujen isikoira Manun kanssa kokeilemaan lampailla. Manu on käynnyt kertaalleen poroilla opettelemassa niiden liikuttelua. Manulta löytyi valtavan hieno moottori työstää laumaa. Herralla oli todella suuri halu pysäyttää lauma eili kiertää eteen. Manu myös käytti kovasti silmää lauman hallintaan. Voi vitsi, Manu teki kyllä suuren vaikutuksen minuun. Olisipa mukavaa  päästä näkemään Manua enemmänkin paimennushommissa.

Manu on tosiaan majaillut meidän mukana keväästä lähtien. Vähän on välillä ollut tunteet pinnassa, kun Riipin ja Ruskan kiimat sattuivat kesäkuun alkuun. Onneksemme yöunia ei ole tarvinut menettää, mutta järjen käyttö on herrakoiralla ollut välillä ameeban tasolla. Voi noita poikia!

Kesäesa Manu kesäillassa

Keskikesän juhla eli juhannus sujui meillä rauhallisesti. Kävimme ihailemassa kesäiltoja sekä ihmettelimme pilttejä. Kuvastodisteita kertyi juhannusajalta:

Veden ääreen oli päästävä.
Laiturivahdit.

Kävimme tutustumassa Nerkoon kanavalla.
Ihanan seesteinen paikka.


Ruska kesätyttönä

Riipin kesäkuva
Juhannusaaton kesätytöt

Äitikoira Taika jaksaa hymyillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti