keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Aluevalmennusta & aurinkoa

Lauantaina oli vuorossa agilityn aluevalmennus Kuopiossa ACElla. Tällä kertaa teemana oli kilpailunomainen harjoitus. Harri oli rakentanut 1.luokkaa vastaavan radan. Harmikseni olen niin surkea piirtäjä, etten edes yrittänyt piirtää rataa. Nukan kanssa tehtiin ensimmäisellä vuorolla esteet 1-4. Alkuun oli lähdösä ongelmaa,Nukka jäi haistelemaan ja sitten ponkaisi ylös. Kun saatiin onnistunut startti, niin meno tökkäsi jo toiselle esteelle. Olin taas yllättäen koiran linjalla ja työnsin sen liikkeellä takaakierrolle, vaikka este piti ottaa edestä. Pari kertaa kokeiltiin ja viimeisellä saatin suht onnistunut vienti  ja valssi. 4 este oli rengas ja sen Nukka otti hyvin. Teki hitaan keinun, vaikka meillä oli tarkoituksena jättää se välistä, mutta Nukka päätti lähteä keinulle omin päin. Keinun jälkeen jatkettiin hyppy, putkeen, hyppy, hyppy takaa ja A. Hypyn jälkeen putkeen vieti piti viedä melko pitkälle ja vastaanottaminen ihan hyvä, mutta sen jälkeen hyppy ja 90 asteen käännös seuraavalle hypylle pyörityksellä oli todella hidas. A:lle Nukka ei nyt tohtinut lähteä, vaan varasti palkalle. Harrin mukaan Nukka liikkuu tasan niin nopeaa kuin minäkin. Ymmärrän kyllä tämän kommentin,sillä onhan Nukka reaktiivinen koira. Tarvitsisimme vähän enemmän asennetta ja rähinää. :P En vaan millään itse onnistu löytämään sitä aluevalmennuksissa, siksi kai ne tuntuukin menevän enemmän tai vähemmän penkin alle.
Toisella vedolla otettiin pikaisesti puomi, joka oli hidas, vaikka palkka oli päässä. Sitten vauhtisuora etupalkalla. Nukka meinasi oikaista, mutta uskoi hyvin huomauttamista. Suoralle saatiin vauhtia hyvin, kun oli palkka tiedossa. Ehkä me viel joskus löydetään yhteinen vauhti. Seuraava aluevalmennus onkin sitten huhtikuun 13. päivä.

Paluumatkalla Kuopiosta pysähdyimme Iisalmessa treffaamaan tanskalais-ruotsalainen pihakoira Masia ja hänen omistajiaan. Lähdimme yhteislenkille Iisalmen koirapolulle. Minullahan oli koko nelikko mukana, jotan Masi sai hieman riekutusta. Soni oli ihan innossaan Masista ja kertoa sen selvin sanoin. Masi kuitenkin olis sitä mieltä, että turhan äänekäs leikkikaveri on tuo Soni. Nona taas oli ihan intona, kun sai kunnon lauman, jota silmäillä. Mukavasti koirat kuitenkin tuli toimeen ja saivat hieman erilaisen lenkin, vieläpä hyvässä seurassa ja sääkin suosi. Muutamia kuviakin saatiin lenkiltä.





Asetelma
Soni tuumii 4kk.

2 kommenttia:

  1. Hei, teillähän olikin blogi! Mukava nähdä kuvia Nukasta, tutulta näyttää :) Saanko linkittää Remun blogiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Juu, meillä on tällainen pieni blogi. Ja todellakin, kävin katsomasta Remusta enemmän kuvia ja voi vietävä, että Nukka muistuttaa pitkälti kropaltaankin ukkiansa. Juu, saa linkittää.

      Poista