keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Maastoilua

Viime viikon perjantaina vuorossa RumaRakin reenit. Nukan ja Ruskan vuoro aksailla. Rata oli kiva ja sisälsi hyppysuoran, jossa sai painaa ihan täysillä. Ruskasta on selvästi terävin särmä hioutunut ja vauhti vähän latistunut. Ihan kivasti Ruska kuitenkin etenee, mutta jotain tuolle vireelle taas saa alkaa keksimään. Alkupätkä meni ihan perusohjauksella, hyppysuoran jälkeen 17 harjoiteltiin sylivekkiä. Nää on niin hankalia meille..puuh. Sitten kontaktin muistuttelua. Jos Ruska tulee puomin hyvällä vauhdilla, niin meinaa se pysähtyminen unohtua. Keinu saisi edelleen olla nopeempi ja kepit ovat nyt kyllä selvästi hidastuneet. 30 ja 31 välinen valssi oli taas melko myöhässä, joten se seuraava valssi jäi sitten jo tosi myöhäiseksi. Voihan ajoitus..Viimeisillä esteillä kokeiltiin paikoillaan pysymistä, mutta eihän se voi olla vaihtoehto minulle.
Nukka teki rataa renkaalle asti. Nukalla oli hyvä päivä ja mukava ote. Hyppysuoran hypyt tuli vaan varmuuden vuoksi kunnon pompuilla, jolloin vauhti vähän kärsi. Etupalkalla uudestaan ja hieman paremmat hypyt tuli, kun eteenpäin oli hinku. Ajoitukset valsseissa taas vähän kyseenalaisia, mutta Nukka toimi hyvin. Lopuksi vielä keppejä vähän ohjureiden kanssa ja ilman. Nuo kepit ovat vielä hyvin epävarmat. Pitäsi olla alkuun ne pari ohjuria, niin lähtisi sujumaan.


Sunnuntaina oli vuorossa hakuharkat. Ruska teki etenemistä. Sille käytiin polkemassa laatikot myös tyhjille. Kaksi maalimiestä oli sijoitettu takalinjalle. Ensimmäinen pisto tyhjä ja toiselle puolelle maalimies etunurkasta noin 20m eteenpäin. Ihan ok tyhjä, vaikka jäi vähän sinnillä etsimään sitä ukkoa. Toinen pisto hyvä, mutta mahtoi löytää ukon vasta takatyöskentelyllä. No joo, se oli selvästi hankalampi puoli. Ilmaisu tuli vahvasti ja selkeästi. Maalimies kuljetti ja sitten kutsusta jatkettiin keskilinjalle ja toiselle puolella. Lähetyksellä lähti oikasemaan, joten otin takasin ja uudestaan. Vähän parempi, mutta vähän oikaisi taas, oli varmaan jo haju nokassa. Hyvä ilmaisu ja kutsusta luo ja nyt suoraan ilman pysähdyksiä kolmannelle maalimiehelle, joka oli eteenevä, ilman ilmaisua. Hienosti Ruska veti reenit läpi, vaikka keli oli melko kammottava (+25). Maastot olisivat Ruskalla kyllä hyvässä vaiheessa, mutta se tottis ei ole olleenkaan valmis, joten saa nähdä saadaanko me aikaseksi tänä vuonna raahautua kokeisiin. Nona teki sitten hajuhakua. Lähdettiin etsimään hajua ja odotettiin, että koira merkkaa ukon. Ensimmäisen ukon kohdalla kuljettiin ihan ukon vierestä, jolloin Nona merkkasi tosi selvästi. Merkkasi näin jälkeenpäin ajeteltuna jo selvästi aikasemmin, mutta en itse oikeen luottanut koiraan. Toisella ukolla saatiin hakea aika kauan, vaikka koira kyllä merkkasi ukon taas selvästi aikasemmin. Nyt kuitenkin saatiin haju vähän kauempaa ja päästin koiran ukon luokse heti, kun oli merkannut ja pyrki hajun mukaan. Vielä kolmas ukko ja nyt merkkasi tosi nopeaa ja lähti saman tien maalimiehen luokse. Varsin hyvä reeni siis ja Nona selvästi ponjasi idean.

Tiistaina jatkettiin tuuliharjoituksilla. Käytiin lentokenttäalueella, jossa oli aukeaa, mutta kuitenkin peitettä. Tuuli oli oikeen loistava. Nona otti taas kolme ukkoa ja merkkasi jo tosi kaukaa ukot, vähän vaan vanhojen piilojen hajut sekotti, kun tuuli puhalteli sen verran navakasti. Hienosti teki Nona töitä ja juoksujalkaa painoi maalimiehen luokse. Hyvin on ajatus sisäistynyt päähän. Nukkakin pääsi muistelemaan ukkojen etsimistä. Hyvin nenällä otti hajua ja kun merkkasi päästin irti. Vähän matkan päässä Nukka pysähtyi ja selvästi koitti silmillä etsiä kohdettaan. Tämä silmillä etsiminen on ollut Nukalle joku luontainen ominaisuus. Se vaan tahtoo turvautua mielummin silmiin.( aika huono tekosyy :) ) Metsässä se pongailee myös elukoita silmillään, vaikka hajulla osaa kyllä etsiä. Noh, pienen tuuminen jälkeen otti taas hajun ja meni suoraan maalimiehen luokse. Toinen ukko vielä ja etsittiin hajua. Sen jälkeen, kun oli merkannut mentiin vähän taaksepäin ja lähetin sen sitten pistolle. Lähti hienosti suoraan maalimiehelle. Sitten Ruska, jolla oli vaan yksi ukko hukassa. Annoin maalimiehelle melko vapaat kädet piiloutua mihin halusi sillä tietyllä alueella, enkä edes katsonut mihin menee. Lähdettiin eka partiomalla liikenteeseen, mutta koska tuuli oli sen verran hyvä ajattelin pistoittaa menoa. Ensin meidän toimintasuunnitelma oli melko surkea ja Ruska ehti vähän juosta turhaa kiekkaa. Vanhat hajut kävi tarkistamassa ja sitten aloitettiin vähän järjestelmällisempi pistoitus. Käytiin toinen puoli läpi (lentokentän kiitorata keskilinjana) ja koira alkoi selvästi jo hyytymään. Vähän alkoi itselläkin epäilyttää, olikohan tässä hommassa järkeä. Siirryttiin kuitenkin vielä toiselle puolelle ja jatkettiin pistoittamista. Ehkä neljännellä tai viidennellä pistolla Ruska lopulta löysi hajun ja aloitti ilmaisun. Huh! Löytyi sittenkin. Saas nähdä saatiinko me pilattua tällä harjoituksella jotain. Sinänsä ihan hyvä harjoitus, että väsyneenä ei meinannut millään irrota riittävän syvälle, mutta joutui vähän väkisin työskentelemään ja sai vielä palkan siitä. Ruska sai isot kehut ja kylläpä se vaan oli tärkeän oloinen reenin jälkeen.

Ennen tuuliharjoituksia käytiin hallilla aksaamassa. Nonan kanssa harjoiteltiin putkeen lähettämistä ja pakkovalssia. Olipa vaan vähän haastava ja Nonakin vähän lannistui, onnistuin ilmeisemmin jotenkin painostamaan sitä turhan kovasti (vaikka tarkoitus ei ollut mitenkään edes painostaa koiraa, mutta osaavat lukea sen niin helposti minusta. Huono minä.). En tiedä ohjaanko koiraa oikeesti niin huonosti vai mikä siinä hommassa mätti. Nona kuitenkin tauolle ja Nukka kentälle. Nukan kanssa pieni rata läpi aivan mahtavalla menolla. Nukka kulki hyvin ja tuli ohjaukseen. Hieno Nuksu!! Ruskan kanssa sama ja Ruska oli paljon tahmeempi kuin Nukka, eikä edes tullut hirttoon, vaan syöksyi väärän putken päähän. Sitten taas Nona ja olipa neidillä nyt vähän eri asenne hommiin. Sama rata läpi pienissä osissa. Renkaan haki hienosti ja irtosikin eteen, kun liike oli sopiva. Reagoi kyllä tosi helposti siihen, jos lähden ennakoimaan. Pussin tuli vauhdilla, mutta pakkovalssi putkeen ei vaan meinannut onnistua. Pitää jäädä pohtimaan tilannetta. Kokonaisuutena hyvin se Nona veti reenit läpi ja jaksoi keskittyä hommiin. Ruskan ja Nukan kanssa otettiin sitten vielä puomin kontakteja. Ruskan ylösmenot ovat aika hiuskarvan varassa onnistuuko..hmm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti