perjantai 28. kesäkuuta 2013

Juhannusta ja lomailua

Lomailun merkeissä olleen oltu jo kohta pari viikkoa. Ensin kävimme nauttimassa saaristoilmasta Kustavissa. Tytöt saivat ulkoilla omaan tahtiinsa saarelle vapaana. Kaikki tytöt muistivat pysyä "omalla tontilla" eli eivät lähteneet mihinkään omille retkille. Nona nautti myös vesielämästä meressä. Juhannusta vietettiin poikkeuksellisesti toisella saarella, jossa oli mukana kasa lapsia ja sekä poikakoirat Hessu ja Hupi. Hupille naisseura oli hieman turhan kiihdyttävä, mutta Hessu oli jo tyttöihin tottunut. Nona jatkoi uintihommia ja koska kelit olivat melko lämpimät, niin annoin sen uida. Juhannuspäivänä lähdettiin sitten Kaarinaan aksaamaan vähän kannatuksen vuoksi. Odotettavasti Ruska oli järkyttävän laiska ja fletku, mutta tällaisella koirallahan on helppo tehdä "nollia". Ekaksi oli hyppyrata ja kerrankin kello suosi meitä ja saatiin ihan oikea nolla jotain -0.64 tuloksella. Agilityradalla katsoin jo, että aika tiukka aika on. Yliaikanollahan se tuli, aikaa meni 4 sekunttia liikaa. Kun vertaa hyppyradan ja agiradan aikaeroa kärkipäähän, niin Ruska piti aika tasaisesti saman vauhdin, n.12 sekkaa molemmilla radoilla jäätiin kärjestä.

Kisojen jälkeen mentiin Turun kämpille yöksi. Sunnuntaina lähdimme sitten ajamaan takaisin kohti Pohjois-Savoa. Illalla kävimme sitten Nonan ja Nukan kanssa vähän muistelemassa aksaa. Nonan kanssa tehtiin pientä rataa, jolla harjoiteltiin valssia ja pakkovalssia. Nonan oli alkuun vähän nihkeä, joten otettiin sitten helppoa etenemistä, niin alkoi vauhti löytymään. Nyt onnistui jo pakkovalssi putkeen. Nukan kanssa samaa rataa ja sitten keppireeniä. Aika hyvin jo onnistuu kepit. Hakee aloituksen hyvin, vauhtia ja varmuutta vielä saa tulla. Ruskan kanssa myös keppireeniä etupalkan kanssa. Näytti jo meno paljon paremmalta kuin kisoissa. Pitäisi kai muistaa pitää Ruskankin motivaatio kunnossa, etenkin näin juoksujen jälkeen, kun on muutenkin nihkeä.

Maanantaina sitten kohti Posiota. Täällä ollaan lomailtu ja otettu ohjelmaan jälkeily ihan kunnolla. Kerrankin on pellot ihan vieressä. Nonan meno paranee kyllä, mutta onhan se vähän herkkä, enkä tiedä ohjaanko sitä oikein. Nukallekin olen tehnyt muutamia jälkiä ja täytyy todeta, että Nukan meno näyttää melko hyvältä. Ehkäpä meidän pitää Nukankin kanssa yrittää tehdä jälkihommia. Ruskan kanssa kokeiltiin yksi jälki ja alkuun meno oli aika kauheaa. Ruska meni ryömimällä, kun ei päässyt kauhealla höökillä eteenpäin. Rajoitin siis sen menoa ihan kunnolla ja aloin nostaa sitä ylös maasta, kun painui sinne aina, kun ei päässyt eteenpäin. Onneksi jälki oli sen verran pitkä, että päästiin lopussa jo melko rauhalliseen työskentelyyn. Nonalla oli yksi päivä jälki pellon laidassa, jossa oli melko matala ruoho. Muurahaiset liikkuivat myös sillä alueella ja valtasivat namit, joten pienen pätkän jälkeen Nona ei olis tahtonut enää jatkaa, kun sai muurahaisia suuhun. Vähän pakolla mentiin tämä jälki loppuun ja heti perään tehtiin pieni jälki kunnon ruohoon, jossa ei ollut muurahaisia. Muuten olemme ottaneet lomailun merkeissä. Mökillä on käyty saunomassa ja Nona on saanut nauttia uimisesta. Kyllä se melkoinen uimamaisteri on ja ui minunkin kanssa pitkiä (jotain satoja metrejä) matkoja yhteen kyytiin. Ollaan vähän hoidettu mummokoiria Taikaa ja Neelaa sekä Jyty jätkää. Kuviakin ollaan otettu, kun on ollut kameraa käyttöön.

 
Nona nauttii veneilystä

Nukka

Ruska
Nonan uintihommat

Collietiimi

Hessu tykkäsi frisbeestä

Nukka veneilee
Kesätytöt

Nukka-Kukka

Nonan 9kk pönötys

Jytyjätkä

Neela the vahtikoira

Taika muori

Lapinneidot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti