sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Keväteloa

Kevättä on ilmassa ja kesää se tekee, vaikka kylläpä ne lumet vielä käväisi maassa menneellä viikolla. Me ollaan saatu tutustua taas niin ihaniin öttiäsiin kuin punkkeihin. Yhdeltä metsälenkiltä keräsin yli kymmenen punkkia tytöistä, joten lähtipä äkkiä litkut niskaan. Niin ihanaa kuin tuolla metsässä olisikin juoksennella, niin noita ötököitä on siellä vaan liikaa. Onneksi ollaan saatu käydä taas vetotreeneissä Nonan kanssa. Nonalla on menohaluja riittänyt. Kaksvaljakointi seisojan kanssa toimii hyvin ja koirat selvästi tsemppaavat toisiaan.

Muutenpa ollaan sitten tyydytty laittamaan tätä hihnanpäätä vähän parempaan kuntoon, kun kuumelentsu vei vähän kuntoa. Juoksukausi ja pyöräilykausi avattu. Aksaa ollaan tehty jonkun verran. Siellä ollaan Nonan kanssa keskitytty kontakteihin. A alkaa olla jo aika toimiva. Puomin kanssa käännettiin takkia ja aloitettiin pysähdyksen opettelu. Pakko kai se vaan on myöntää, että en saa juoksemaan. Olisi pitänyt aloittaa ihan eri kaavalla koko homma, niin ehkäpä se olisi onnistunut. Mutta nyt me opetellaan se pysäri sinne puomille, niin saan ehkä mielenrauhan. Muutamalla reenillä homma on jo melko selvä Nonalle. Vähän on maltti tiukassa, mutta toisaalta tulee kuitenkin kontaktille, vaikka liukuukin pois ennen aikojaan. En tiedä pitäiskö käydä testaa kisamoodia mölleissä, vaan mennäänkö vaan kisoihin opettelemaan. Olis nimittäin aika kiva päästä kisailee, sillä Nona kulkee muuten varsin kivasti. Tosin tämän viikon treeneissä se löysi paljon putken päitä ja teki ihan omia valintoja. Ehkä joudun tunnustamaan, että itsellä ei ollut ihan paras ohjauspäivä ja oma keskittyminen herpaantui niin Nona alkaa tekemään omiaan. Nonalla on kyllä vaan hetkiä, että se yhteys jotenkin katoaa ja neiti toistaa jotain samaa eikä suostu korjaamaan. Ruskakin pääsi aksailee ProPerrolle. Ruskalla alkaa olla jo vähän otetta hommiin, vaikka kyllä siitä ihan himppasen parempaa irtoais. Kepit saisivat olla paljon nopsemmat ja usein kisoissa ne onkin melko hitaat. Tehtiin sitten kepeille palkkaa ja kun koutsikin oikein kannusti Ruskaa, niin kyllähän siitä tuli ihan eri koira. Omissa treeneissä ollaan tehty myös kontakteja. Ruska juoksee puomin aika ok, vaikka se ylösmeno on siinä kiikun kaakun. Alastulon ottaa etutassuilla. Koitettiinpa sitten rytmittää juoksua ylösmenolle, mutta ihan toimivaa hommaa ei vielä saatu aikaan. Parhaiten toimi, kun speed pump laitettiin noin puolen metrin päähän puomista ja siitä lähtö, mutta tämä ei toiminut enää vauhdissa. Speed pumpin jos laittoi kontaktin yläpäähän, niin Ruskan mielestä se pitää roikasta yli kunnon loikalla. Vähän pitää vielä työstää puomia, mutta A toimii puolestaan melko hyvin. Nukankin kanssa ollaan aksailtu. Nukan kanssa ollaan keskitytty lähinnä suht helpoon ja nostattavaan treeniin. Kontakteja ja keppejä on tehty pienillä ratapätkillä. A on aika hyvä ja kepitkin ihan ok, vaikka Nukan tekniikalla ne pääsisi kovempaakin. Kepit ovat kuitenkin Nukalle tosi hankala este ja ollaan yritetty keskittyä siihen hyvään tunnetilaan. Nukkahan leikkii todella kivasti ja tätä leikkiäkin on nyt tehty. Leikkiminen on selvästi parantunut ja kyllä koiran asennekin on jo vähän valoisampi. Nukka tulee jo ihan mielellään aksailemaan ja sitä ihan himppasen harmittaa odottaa vuoroaan. Aika liikuttava pieni Nukkarukka.

Tänään kävimme myös Erämessuilla esittelemässä valjakkolajeja ja saipa nuo Nukka ja Ruska tehdä vähän rotuesittelyäkin. Nukka kävi esiintymässä canicrossissa ja Ruska pyörähti kehässä esittämässä työkoiraa, joka osaa haukkua käskystä. ;)
Uusilla pannoilla kelpaa esiintyä.
Ruskaa muistetiin Lappalaiskoirat ry:stä myös tällaisella kunniakirjalla:
3.sija Vuoden 2014 PK-lappalaiskoira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti