perjantai 12. huhtikuuta 2013

Agia ja tottista

Viikko alkaa olla vierähtänyt ja jonkinlaista reeniä on käyty puuhastelemassa. Viime viikon perjantaina oltiin tuttuun tapaan RumaRakilla aksaamassa. Ruska ja Nona pääsi nyt reenaamaan, kun Nukan kanssa piti hieman neuvotella sopimuksesta. Toivottavasti saatiin se nyt kuntoon. Ruskalla edelleen on reeneissä mukava vauhti ja se kestää jopa toistoja melko hyvin. Viime perjantain reeneissä haasteeksi nousi puomin ylösmenokontakti. En vaan saa omaa liikettäni oikein rytmitettyä, niin että Ruskakin muuttaisi rytmiä. Nyt puomi oli nimittäin putken jälkeen suorassa linjassa, joten sai melko hyvät vauhdit. Muuten olin Ruskan tekemiseen oikeen tyytyväinen, vielä kun saisi omankin ohjauksen kohdalleen. Nonan kanssa tehtiin 8 esteen ratapätkää, jossa oli hyppyä, muuri ja putkia. Nona oli taas valtavan loistava ja ohjaajalla oli hieman ongelmia ehtiä ajoissa. Nona ei vielä oikeen osaa hakea edestä esteitä, etenkin, jos laahaan takana. Nonan kanssa aksaaminen on kyllä vielä ollut hyvin terapeuttista, saa nähdä miten sitten käy neiti on iso.

RumaRakin reenit 5.4.


Maanantaina pyörähdimme omalla hallilla tekemässä pienet aksat. Nona teki vähän keppejä, jotka ei millään sujuneet. Kaksi vikaa väliä kyllä menee, mutta se kolmas takkusi. Tehtiin myös suoraa pätkää, joka loppu pussiin. Tämäkin hieman takkusi, sillä Nona tuli helposti liikkeen mukana esteen ohi. Esteinä oli pituus, hyppy ja pussi. Eivät olleet ihan suorassa suorassa, vaan hieman vinosti suorassa. Ongelmaksi tuli myös se, että kun Nona oppi kulkeutumaan palkalle esteen väärältä puolen, oli sitä vaikea korjata. Puuh.. Ruskan kanssa tehtiin sitten keppejä etupalkalle ja kontakteja. A:n alastulo on taas hidastunut ja vähän Ruska alkaa himmailemaan harjalla. Ei oikeen millään saatu alastuloa nopeammaksi, vaikka yritin hetsata. Kepeillä oli mahtava vauhti, tällä kun tekis kisoissakin. Nukka teki myös kontakteja tai vaan A:ta ja puomia. Nukalta löytyy oikeen mukava vauhti ja napsahtaa hyvin paikoilleen. Tästä tykkäsi myös Nukka itse. Kaikkien kanssa vielä pieni ratapätkä, jossa oli ensin suora, joka loppui putkeen (A:n alla) ja sieltä takaakierto. Nonan kanssa sai ottaa kunnon etumatkan, että ehti ohjaamaan kolmannelle hypylle, joka oli hieman vinosti linjassa. takaakierron Nona teki mallikkaasti, kun oli ohjauksen kanssa ajoissa. Nukalle ja Ruskalle tuli samalla myös putki / A erottelua ja hyvin toimi.

Keskiviikkona taas uusi pyrähdys hallille ja pieni rata tai Ruskalle siinä tuli 19 estettä. Otin taas pätkän Mujusen Salmen kirjasta sivulta 153, joka oli hyppyrata. Lisäilin vähän esteitä oman mielen mukaan, mm. puomi ja toinen putki. Nonan kanssa tehtiin ensin vaan rengasta. Hyvin nopeasti alkoi Nona hakemaan oikeaa reikää. Sitten siirryttiin tekemään pientä ratapätkää, joka ensin rakennettiin osissa. Pätkällä oli mm. ennakoiva valssi, vastakäännös ja pakkovalssi. Kyllä se vaan on mainio tuo Nona. Ruskan kanssa ennakoiva taas hieman kaarratti ja vastakäännös oli melko hidas. Parempaakaan en tähän keksinyt, kun en oikeen millään muulla ennättänyt. Rata alkoi siis suoralla pätkällä (hyppy, rengas, pituus), jonka jälkeen 4 hyppy oli pituuden oikealle puolella 90 asteen kulmassa ja 5 hyppy melko suorassa linjassa nelosen jälkeen. 6 hyppy oli sitten vitosen kanssa samalla kohtaa vasemmalla puolen. Kutoselta sitten putkeen, putken jälkeen täyskäännös ja pari hyppyä suorana, jonka jälkeen 9 hyppy 90 asteen kulmassa takaakiertona ja siitä kepeille. Olisi kai paremipi opetella piirtämään radat, kun tämä selostaminenkin on haastavaa. Mutta siis..kepeille vienti onnistui, kun teki putken jälkeen toisenhypyn jälkeen valssin ja laittoi takaakierrolle. Sama pakkkovalssin kanssa aiheutti sen, että oma liike vei koiran keppien aloittamisen pitkäksi. Tätähän siis kokeiltiin Ruskan kanssa. Ruskan kanssa ehti hyvin tehdä valssin, mutta Nonan kanssa ei kyllä mitekään. Nukan kanssa sama pätkä, paitsi ei keppejä. Kappas, Nukka teki mukavalla vauhdilla ja asenteella. Rimat oli vieläpä 55cm ja rengaskin maksina. Ehkä me vielä päästään joskus Nukankin kanssa käyntiin agissa.

Muuten viikko on vierähtänyt sitten vähän tokoillessa. Tottisreeneissä käyttin viime sunnuntaina ja voihan vietävä. Melkeen voisi alkaa parkumaan..Ruskan seuraaminen on nyt mitä on. Tuonne PK-puolelle ei mahda olla ollenkaan vietikäs. Yritettiin sitten sitä kontaktia rakentaa paremmaksi ja vähän se alkoi toimimaan. Nukan kanssa lelulla perusasentoa ja plääh..Kunpa saisi jonkun käsikirjan Nukasta. Neiti nimittäin hyvin helposti ulkoisti itsensä hajujen maailmaan. En tiedä tekeekö Nukka tätä ihan vaan kiinnostuksesta vai siitä, että pitää jotenkin rauhoittaa itseään. Kotioloissa / omatoimireeneissä lelupalkkaus sujuu mainiosti ja Nukka taistelee hyvin, mutta koulutuskentällä / -hallissa ei oikeen kunnolla irtoa tai jos irtoaa, niin kyllääntyy pian ja alkaa haistelemaan. Siinäpä sitä rojektia..

Lopuksi vielä vähän kuvia ja video Ruskan tavasta pyytää myyriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti