maanantai 15. heinäkuuta 2013

Lomailua vol. 2

Suuntasimme kulkumme taas pohjoiseen. Tarkoituksena oli pyhittää osa lomasta hillojen etsimiseen, mutta näyttää siltä, että se on turhaa työtä, ainakin täällä meillä päin. Ennen pohjoiseen lähtöä kävimme reenimässä hieman hakua ja aksaa.

Viime keskiviikkona tehtiin hakua sekä Ruskan, että Nonan kanssa. Nona otti tuuliharjoituksen maastossa. Merkkasi taas tosi ajoissa, mutta sitten vähän ajatus katkesi ja joutui työstämään, että löytäisi maalimiehen. Meni taas hieman nokka maassa kiinni, mutta lopulta otti ukot ilmasta. Jaksoi kyllä hyvin työskennellä löytääksen ukon. Nyt saisimme alkaa työstämään suoraa, mutta pitää pitää tuuliharjoitukset vielä mukana. Ruskan kanssa tehtiin hallintaa ja suoraa. Sitähän sanotaan, että virheistä oppii, toivottavasti opittiin näissä reeneissä paljon. Maalimiehet etunurkissa, toisessa nurkassa umpari. Ei sujunut taas haltuunotot niin kuin pitäisi. Ilmaisut ihan ok ja maalimiehet löytyivätkin hyvin. On ilmeisesti mennyt liian pitkä aika haltuunotto reeneistä, joten kenttäreenit pitää palauttaa kunnolla ohjelmaan. Viimeisenä suora n. 60-70, jonka piti olla helppo, mutta eipä Ruska uponnut tarpeeksi, vaan lähti etenemään liian aikaisin. Piti ottaa lähetys kolmesti uudestaan. Maalimiehen kanssa oli sattunut vielä joku epäselvyys palkkauksen suhteen, joten sai haukkua pitkään. Aika urpo olo jäi näistä reeneistä, mutta pää pystyyn ja kohti uusia urpoiluja. Uskon ja luotan nyt Ruskaan, että se kestää nää mun toilailut.

Torstaina käytiin sitten ottamassa tuuliharjoituksia ja aksaa. Tuuli oli nyt vähän haastava, joten Nonan kanssa ei oikeen saatu sitä mitä lähdettiin hakemaan. Se työskenteli taas hyvin, mutta vähän meni jälkien nuohoamiseksi. Nukka pääsi ottamaan yhden suoran. Matkaa ukolle oli jotain 50-60 metriä ja lähetin suoraan, niin lähti ihan eri suuntaan, kuin mitä piti. Tuuli kävi hieman sinne, joten ajattelin sen etsivän hajua sieltä. Jouduin hieman kovasanaisesti ottaamaan sen takaisin ja kun meinasi lähteä uudestaan sinne, niin kielsin. Tämän jälkeen ei oliskaan enää tahtonut lähteä, kun ei kerta saanut tehdä, mitä halusi, joten otin kiinni ja lähdimme hakemaan hajua. Hajun löydyttyä palasimme takaisin n. 40 metriin ja lähetin siitä. Lähti hyvin, meni n. 15m päähän maalimiehestä ja koitti taas etsiä silmillä. Jatkoi matkaa ja löysi ukon, ilmeisesti kuitenkin hajulla. Voihan Nukka!! No Nukalle nämä nyt on vaan pieniä aktivointihetkiä, joten ei oteta vakavasti. Ruskalle yksi haltuunotto, joka oli jo parempi, mutta edelleen aika levoton. Nyt kunnolla vaan kenttäreeniä tuohon, niin ehkä se menee päähän.
Sitten vuorostaa aksaa. Rakennettiin pätkä SM-finaalin rataa. Nonan kanssa otettiin alkua eli siis kolmea ekaa estettä ja siitä putkeen. Alkua reenattiin eri tavoin sekä koitettiin myös muistutella lähdössä pysymistä. On nyt vähän alkanut nousemaan lähdöistä, etenkin jos menee kauemmas. Paha minä, kun en ole tarpeeksi vahvistanut pysymistä. Hyvin Nona toimi ja haki kakkoesteen hienosti, vaikka olin kolmennen luona. Ruskan kanssa tehtiin putkelle asti. Kontakti-putki erottelu meni hyvin, kepit vähän hitaat ja putken hakeminen eka vedolla vähän hukassa. Ihan hyvä meininki kuitenkin, ehkä Ruska alkaa jo palautumaan juoksujen jälkeisestä laamailuistaan.

Perjantaina suunta sitten pohjoiseen. Täällä ollaan otettu tokoilua ja jälkeä. Nonan kanssa ollaan alettu tekemään askellusta. Vähän on taas häiriöt haitanneet Nonan keskittymistä, mutta jatkaa kyllä itsenäisesti jälestystä. Olen nyt käyttänyt makkaraa jälellä, kun erotan itekin paremmin missä jälki kulkee. Pellot on vasta niitetty, joten ruohokaan ei ole niin pitkää, että näkisi jäljen kunnolla. Välillä olen myös lisännyt matkaa eli mennyt hihnan päähän, etten olisi ihan aina vierellä sähläämässä. Parhaimmillaan Nona menee hyvin keskittyneesti ja rauhallisesti. Kyllä tämä tästä eteenpäin menee. Nukan kanssa vähän samaa kuin Nonan kanssa. Nukka ei nyt ole tehnyt yhtä monta jälkeä kuin Nona, mutta ihan hyvältä vaikuttaa. Askelluksen mukaan ottaminen on ollut Nukalle selvästi helpompaa kuin Nonalle. Nukka työskkentelee mukavan intensiivisesti, mutta keskittyneesti. Toki vähän on rynnimistä, jos antaa sitä tehdä.

Tokoilussa ollaan Nonan kanssa työstetty seuraamista, joka välillä näyttää tosi hyvältä. Hyvässä vireessä tekee hyvin aktiivisesti, välillä kontakti tippuu ja painaa jalkaan vähän liikaa. Myös käännöksiä ollaan työstetty, vasemmalle kääntyminen on välillä vähän hakusessa. Luoksetuloa, noutoa, hyppyä ja jääviäkin ollaan harjoiteltu. Ihan ollaan osissa reenailtu näitä, että saataisiin se hyvä mieli pidettyä reeneissä. Nona syttyy hyvin leluista ja silloin tekeminen on selvästi parempaa. Ruualla meinaa vähän lätsähtää. Paikallaoloa on myös otettu ruuan kanssa. Aika hyvä on, vaikka sellainen levollisuus vielä tarvittaisiin. Välillä saattaa lösähtää lonkalle ja katsella muualle. Häiriöitä ei vielä juurikaan ole ollut ja palkkaustiheyskin on vielä melko suuri. Nukan kanssa ollaan työstetty ALO liikkeitä. Paikallaoleminen on se suurin haaste, lämpimällä kärpäset ja paarmat häiritsevät, muuten aika hyvä. Vähän vaan liian pitkiä aikoja on koitettu ottaa, joten vaihtaa lonkalle ja korjauksen jälkeen on vähän herkkä. Nyt pieniä lyhyitä pätkiä, niin saa varmuutta. Seuraaminen jo aika hyvää, välillä kontakti tippuu, mutta pysyy hyvin mukana. Jäävissä maahanmeno jo melko varma, seisominenkin aika hyvä. Luoksetuloa ja hyppyä pitäisi vielä työstää, niitä ei ole otettu kuin osissa. Ruskan kanssa sitten tottistelua takapalkalla. Vire ihan hyvä, mutta välillä vaan vähän huonoa tekemistä. Ollaan nyt vähän menty kaavalla seuraamista ja tehty useampia liikkeitä putkeen. Ehkä tuo tottiskin saadaan suunnilleen kuntoon, niin että voisi olla mahdollisuus saada se 70 pistettä. Esteitä pitäsi vaan päästä harjoittelemaan ja ampumista ja noutoa oikealla kapulalla. Ehkäpä haen halon tuolta rantteelta ja reentaan sillä alkuhätään. Myös haltuunottoa tehty ja niin, aika kova pää tuolla Ruskalla vaan on. Heti kun on ollut yksi päivä välissä, niin meinaa karata uudestaan maalimiehelle. Nyt tulee kyllä sivulle hyvin, mutta se pysyminen...grrr. Näillä jatketaan eteenpäin. Suunnitelmissa myös tehdä vähän verijälkeä Jytyn kanssa. Katsotaan muistaako poika, mitä siinä tehdään.

Jytyn kanssa pyörähdettiin myös Oulun KV näytelmissä sunnuntaina. Ei tullut suurta menestystä, vaikka oli vaan kolme koiraa. Jytylle EH. Tuomarin mielestä vähän liian pieni ja lyhyt ja kapea ja...No onhan se aika pieni urokseksi. Mitattiin nyt nyt 57senttiseksi, vaikka talviturkissa on mitattu 61 senttiseksi. Poika käyttäytyi kuitenkin varsin mallikkaasti sekä kehässä että sen ulkopuolella, joten pääasia saavutettu. Jyty pääsi treffaamaan myös Sonia, Ruskan poikaa. Soni olisi pistänyt leikiksi, eikä tämä ajatus Jytyä haitannut. Soni kävi pyörähtämässä myös kehässä ja hienosti poika siellä osasi käyttäytyä. Mukavan arvostelun kera tuli sietä poiskin. Kehän jälkeen käytiin vielä kiertelemässä myyntikojuja Jytyn kanssa ja mukaan tarttui vähän herkkuja tuliaisiksi ja pallo Nonalle. Pallo oli ilmeisesti hyvä ostos, sillä Nona oli ihan pöljänä siihen. :) Nyt harmittaa, että en raskinut ostaa toistakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti